Update fails with message "ERROR: The product wit ID plesk ..."

Discussion in 'Plesk 10.x for Linux Issues, Fixes, How-To' started by MartinHerbst, Sep 4, 2011.

  1. MartinHerbst

    MartinHerbst Bit Poster

    Messages:
    5
    Hi,

    since some weeks I had the problem that the update from the web interface failed with timeout error, so I performed the Update from version 10.2 to 10.3.1 manually. The update worked fine and without any problems.
    But the problem with the timeouts persists and also the nightly run of the fails with the following message:
    "ERROR: The product with ID plesk is not installed on the server".

    The software is running fine and /usr/local/psa/version contains the following information:
    10.3.1 Ubuntu 10.04 1012110812.15

    How can I repair this problem?

    Martin
     
  2. IgorG

    IgorG Guru

    Messages:
    19,081
    Did you try to perform update with /usr/local/psa/admin/sbin/autoinstaller ?
     
  3. MartinHerbst

    MartinHerbst Bit Poster

    Messages:
    5
    Yes I tried it with exactly the same result. It was called with the following parameters:
    /usr/local/psa/admin/sbin/autoinstaller --select-product-id plesk --select-release-current --reinstall-patch --install-component base

    These are the same that are used by the daily cron job that was automatically created by plesk panel.
     
  4. IgorG

    IgorG Guru

    Messages:
    19,081
    There is no product id 'plesk'. Read carefully description for ' --select-product-id' option:

    --select-product-id <product id>
    Select the product by specifying its ID. To see the
    list of all supported product IDs, use
    --show-all-releases option.

    And use

    # /usr/local/psa/admin/sbin/autoinstaller --show-all-releases

    command for product ids listing. But I suggest you just skip this option as not important.
     
  5. MartinHerbst

    MartinHerbst Bit Poster

    Messages:
    5
    Thanks for your mail. I have tried the option --show-all-releases and it gives the following output:

    File downloading products.inf3: 100% was finished.
    File downloading plesk.inf3: 72%..100% was finished.
    File downloading pp-sitebuilder.inf3: 11%..23%..35%..46%..58%..70%..81%..93%..100% was finished.
    --- prod_id release_id (description) ---
    plesk PLESK_10_2_0 (Parallels Plesk Panel 10.2.0)
    plesk PLESK_10_1_1 (Parallels Plesk Panel 10.1.1)
    plesk PLESK_10_0_1 (Parallels Plesk Panel 10.0.1)

    Now I am a bit confused. The output shows a prod_id named "plesk" but I am missing the currently installed version. I already have installed version 10.3.1 ...

    BTW: If I start autoinstaller without the option, I get the same messages as before ("The product with ID plesk is not installed ...").
     
  6. pavinj

    pavinj Bit Poster

    Messages:
    1
    I have gone through the issue, but I still can’t figure out why that error is shown. Please check whether the product id you entered was right or not as the error message refers that it may be the problem with the product id. As you have confirmed that you have installed the software, the issue will certainly with the product id alone. So try to figure out the correct product id and try it again. Read the manuals carefully for the details and I hope you will get the correct product id from there.
     
  7. Tozz

    Tozz Mega Poster

    Messages:
    139
    I have the exact same issue. Machine has Plesk 10.4 installed, suddenly autoinstaller no longer works:

    # /opt/psa/admin/bin/autoinstaller --show-all-releases
    File downloading products.inf3: 100% was finished.
    File downloading plesk.inf3: 10%..21%..31%..41%..50%..60%..70%..80%..90%..100% was finished.
    File downloading ppsmbe.inf3: 18%..39%..59%..80%..100% was finished.
    File downloading sitebuilder.inf3: 22%..48%..74%..100% was finished.
    File downloading sso.inf3: 10%..37%..64%..100% was finished.
    File downloading setemplates.inf3: 19%..69%..100% was finished.
    File downloading pp-sitebuilder.inf3: 12%..26%..39%..53%..67%..81%..95%..100% was finished.
    File downloading billing.inf3: 10%..21%..43%..55%..60%..72%..83%..94%..100% was finished.
    File downloading mysql.inf3: 74%..100% was finished.
    File downloading apache.inf3: 100% was finished.
    --- prod_id release_id (description) (branch) ---
    plesk PLESK_10_4_4 (Parallels Plesk Panel 10.4.4) (stable)
    plesk PLESK_10_3_1 (Parallels Plesk Panel 10.3.1) (stable)
    plesk PLESK_10_3_0 (Parallels Plesk Panel 10.3.0) (stable)
    plesk PLESK_10_2_0 (Parallels Plesk Panel 10.2.0) (stable)
    [cut older versions]
    ppsmbe PPSMBE_10_2_0 (Parallels Small Business Panel 10.2.0) (stable)
    ppsmbe PPSMBE_10_1_0 (Parallels Small Business Panel 10.1.0) (stable)
    ppsmbe PPSMBE_10_0_0 (Parallels Small Business Panel 10.0.0) (stable)
    sitebuilder SB_4_5_0 (Sitebuilder 4.5.0) (stable)
    sso SSO_2_0 (SSO 2.0) (stable)
    sso SSO_2_1 (SSO 2.1) (stable)

    # /opt/psa/admin/bin/autoinstaller --upgrade-installed-components --disable-major-updates --select-release-current
    File downloading products.inf3: 100% was finished.
    File downloading plesk.inf3: 10%..20%..30%..41%..50%..60%..70%..80%..90%..100% was finished.
    File downloading ppsmbe.inf3: 39%..59%..80%..100% was finished.
    File downloading sitebuilder.inf3: 10%..35%..61%..87%..100% was finished.
    File downloading sso.inf3: 10%..37%..64%..91%..100% was finished.
    File downloading setemplates.inf3: 19%..69%..100% was finished.
    File downloading pp-sitebuilder.inf3: 19%..33%..46%..60%..81%..100% was finished.
    File downloading billing.inf3: 10%..21%..32%..43%..55%..60%..72%..83%..94%..100% was finished.
    File downloading mysql.inf3: 100% was finished.
    File downloading apache.inf3: 100% was finished.
    Checking for installed packages...

    ERROR: The product with ID plesk is not installed on the server
     
  8. IgorG

    IgorG Guru

    Messages:
    19,081
    What sort of output following commands:
     
  9. Tozz

    Tozz Mega Poster

    Messages:
    139
    # cat /opt/psa/version
    10.4.4 Ubuntu 10.04 1013111102.18

    # mysql -uadmin -p`cat /etc/psa/.psa.shadow` psa -e"select * from misc where param='version'"
    +---------+--------+
    | param | val |
    +---------+--------+
    | version | 010134 |
    +---------+--------+
     
  10. IgorG

    IgorG Guru

    Messages:
    19,081
    Do you have any additional error messages from /tmp/autoinstaller3.log ?
     
  11. Tozz

    Tozz Mega Poster

    Messages:
    139
    I cant find any, here is the full log:

    Environment locale name is 'en_US.UTF-8'


    Parallels Installer 3.11.0 (built on 2011-11-02 17:57 svn rev. 304767) started at (timezone CET) Fri Jun 8 14:37:30 2012
    Command line arguments: /opt/psa/admin/bin/autoinstaller --upgrade-installed-components --disable-major-updates --select-release-current

    SourceUrl: original source url is http://autoinstall.plesk.com/
    SourceUrl: fixed url is http://autoinstall.plesk.com/
    Try to find rcfile...
    Autoinstaller rcfile not found.
    Read component settings from /root/.autoinstaller/options.ini
    Server for reporting status run OK: pid=27074
    Checking hostname is sucessfull.
    SourceUrl: original source url is http://autoinstall.plesk.com/
    SourceUrl: fixed url is http://autoinstall.plesk.com/
    FileFetcher new object: target_dir=/root/parallels/, main_source_url=http://autoinstall.plesk.com/
    FileFetcher: get file (~empty)/products.inf3
    File downloading products.inf3: 100% was finished.
    FileFetcher: get file (~empty)/plesk.inf3
    File downloading plesk.inf3: 11%..21%..30%..41%..50%..60%..70%..80%..90%..100% was finished.
    FileFetcher: get file (~empty)/ppsmbe.inf3
    File downloading ppsmbe.inf3: 28%..49%..70%..90%..100% was finished.
    FileFetcher: get file (~empty)/sitebuilder.inf3
    File downloading sitebuilder.inf3: 22%..35%..74%..100% was finished.
    FileFetcher: get file (~empty)/sso.inf3
    File downloading sso.inf3: 10%..37%..64%..91%..100% was finished.
    FileFetcher: get file (~empty)/setemplates.inf3
    File downloading setemplates.inf3: 19%..69%..100% was finished.
    FileFetcher: get file (~empty)/pp-sitebuilder.inf3
    File downloading pp-sitebuilder.inf3: 12%..39%..53%..67%..81%..95%..100% was finished.
    FileFetcher: get file (~empty)/billing.inf3
    File downloading billing.inf3: 15%..27%..38%..49%..55%..66%..72%..83%..94%..100% was finished.
    FileFetcher: get file (~empty)/mysql.inf3
    File downloading mysql.inf3: 100% was finished.
    FileFetcher: get file (~empty)/apache.inf3
    File downloading apache.inf3: 100% was finished.
    repository: Get brief packages info for all sources
    Checking for installed packages...
    DebRepository: readSystemPackagesBrief: execute dpkg-query --show '--showformat=s:${Status}\nF:${Package}_installed.deb\nN:${Package}\nV:${Version}\nA:${Architecture}\nX:\n'| awk '/^s:install ok/,/^X:/ { print $0}'| grep -v '^s:'
    autoinstaller: read output of dpkg-query --show '--showformat=s:${Status}\nF:${Package}_installed.deb\nN:${Package}\nV:${Version}\nA:${Architecture}\nX:\n'| awk '/^s:install ok/,/^X:/ { print $0}'| grep -v '^s:'
    (update package names cache) Release PLESK_10_4_4 is actual
    Release PLESK_10_4_4 no previously installed
    Release PLESK_10_3_1 is actual
    Release PLESK_10_3_1 no previously installed
    Release PLESK_10_3_0 is actual
    Release PLESK_10_3_0 no previously installed
    Release PLESK_10_2_0 is actual
    Release PLESK_10_2_0 no previously installed
    Release PLESK_10_1_1 is actual
    Release PLESK_10_1_1 no previously installed
    Release PLESK_10_1_0 is actual
    Release PLESK_10_1_0 no previously installed
    Release PLESK_10_0_1 is actual
    Release PLESK_10_0_1 no previously installed
    Release PLESK_10_0_0 is actual
    Release PLESK_10_0_0 no previously installed
    Release PLESK_9_5_4 is actual
    Release PLESK_9_5_4 no previously installed
    Release PLESK_9_5_3 is actual
    Release PLESK_9_5_3 no previously installed
    Release PLESK_9_5_2 contains no any build for this OS
    Release PLESK_9_5_1 contains no any build for this OS
    Release PLESK_9_5_0 contains no any build for this OS
    Release PLESK_9_3_0 contains no any build for this OS
    Release PLESK_9_2_3 contains no any build for this OS
    Release PLESK_9_2_2 contains no any build for this OS
    Release PLESK_9_2_1 contains no any build for this OS
    Release PLESK_9_2_0 contains no any build for this OS
    Release PLESK_9_0_1 contains no any build for this OS
    Release PLESK_9_0_0 contains no any build for this OS
    Release PLESK_8_6_0 contains no any build for this OS
    Release PLESK_8_4_1 contains no any build for this OS
    Release PLESK_8_4_0 contains no any build for this OS
    Release PLESK_8_3_0 contains no any build for this OS
    Release PLESK_8_2_1 contains no any build for this OS
    Release PLESK_8_2_0 contains no any build for this OS
    Release PLESK_8_1_1 contains no any build for this OS
    Release PLESK_8_1_0 contains no any build for this OS
    Release PLESK_8_0_1 contains no any build for this OS
    Release PLESK_8_0_0 contains no any build for this OS
    Release PLESK_7_5_4 contains no any build for this OS
    Release PLESK_7_1_7 contains no any build for this OS
    Release PPSMBE_10_2_0 contains no any build for this OS
    Release PPSMBE_10_1_0 contains no any build for this OS
    Release PPSMBE_10_0_0 contains no any build for this OS
    Release SB_4_5_0 contains no any build for this OS
    Release SSO_2_0 contains no any build for this OS
    Release SSO_2_1 contains no any build for this OS
    Error: The product with ID plesk is not installed on the server
     
  12. unlo

    unlo Kilo Poster

    Messages:
    25
    Any solve?
    We also have:
    /usr/local/psa/admin/sbin/autoinstaller --select-product-id plesk --select-release-id PLESK_9_5_4 --reinstall-patch --install-component base
    File downloading products.inf3: 99%..100% was finished.
    File downloading plesk.inf3: 10%..20%..30%..40%..51%..60%..70%..80%..91%..100% was finished.
    File downloading ppsmbe.inf3: 28%..39%..59%..80%..100% was finished.
    File downloading sitebuilder.inf3: 10%..35%..48%..74%..100% was finished.
    File downloading sso.inf3: 10%..37%..51%..78%..100% was finished.
    File downloading setemplates.inf3: 19%..69%..100% was finished.
    File downloading pp-sitebuilder.inf3: 12%..22%..36%..45%..59%..63%..73%..82%..91%..100% was finished.
    File downloading billing.inf3: 12%..26%..35%..44%..57%..62%..71%..80%..100% was finished.
    File downloading mysql.inf3: 74%..100% was finished.
    File downloading apache.inf3: 100% was finished.
    File downloading nginx.inf3: 30%..100% was finished.
    Checking for installed packages...

    ERROR: There is no release with ID PLESK_9_5_4 in plesk

    cat /usr/local/psa/version
    9.5.4 RedHat el6 95110630.13
     
  13. IgorG

    IgorG Guru

    Messages:
    19,081
  14. unlo

    unlo Kilo Poster

    Messages:
    25
    yep, the same:

    ./parallels_installer_v3.12.0_build120601.16_os_CentOS_6_x86_64 --select-product-id plesk --select-release-current --reinstall-patch --install-component base
    File downloading products.inf3: 100% was finished.
    File downloading plesk.inf3: 10%..21%..30%..41%..51%..60%..70%..80%..91%..100% was finished.
    File downloading ppsmbe.inf3: 28%..39%..59%..80%..100% was finished.
    File downloading sitebuilder.inf3: 10%..35%..48%..74%..100% was finished.
    File downloading sso.inf3: 10%..37%..51%..78%..100% was finished.
    File downloading setemplates.inf3: 19%..69%..100% was finished.
    File downloading pp-sitebuilder.inf3: 12%..26%..36%..45%..54%..63%..73%..82%..91%..100% was finished.
    File downloading billing.inf3: 17%..26%..35%..44%..57%..62%..71%..80%..100% was finished.
    File downloading mysql.inf3: 74%..100% was finished.
    File downloading apache.inf3: 100% was finished.
    File downloading nginx.inf3: 30%..100% was finished.
    Checking for installed packages...

    ERROR: The product with ID plesk is not installed on the server

    ./parallels_installer_v3.12.0_build120601.16_os_CentOS_6_x86_64 --select-product-id plesk --select-release-id PLESK_9_5_4 --reinstall-patch --install-component base
    File downloading products.inf3: 100% was finished.
    File downloading plesk.inf3: 10%..20%..30%..40%..51%..60%..70%..80%..91%..100% was finished.
    File downloading ppsmbe.inf3: 28%..39%..59%..80%..100% was finished.
    File downloading sitebuilder.inf3: 10%..35%..48%..74%..100% was finished.
    File downloading sso.inf3: 10%..37%..51%..78%..100% was finished.
    File downloading setemplates.inf3: 19%..69%..100% was finished.
    File downloading pp-sitebuilder.inf3: 12%..26%..36%..45%..54%..63%..73%..86%..96%..100% was finished.
    File downloading billing.inf3: 12%..21%..30%..44%..57%..66%..75%..84%..98%..100% was finished.
    File downloading mysql.inf3: 74%..100% was finished.
    File downloading apache.inf3: 100% was finished.
    File downloading nginx.inf3: 30%..100% was finished.
    Checking for installed packages...

    ERROR: There is no release with ID PLESK_9_5_4 in plesk
     
  15. IgorG

    IgorG Guru

    Messages:
    19,081
    What about using autoinstaller without any options like '--select-product-id plesk --select-release-id PLESK_9_5_4 --reinstall-patch --install-component base' ?
     
  16. unlo

    unlo Kilo Poster

    Messages:
    25
    It shows only latest version, so seems to trying to install,but not upgrade..:
    Select the desired products and their versions
    ===============================================================================

    The following product versions are available:

    1. [*] Parallels Plesk Panel
    2. (*) Parallels Plesk Panel 11.0.9 (stable)
     
  17. unlo

    unlo Kilo Poster

    Messages:
    25
    Additional info, autoinstaller checks version like this (by log /tmp/autoinstaller3.log):
    rpm -qa --queryformat 'F:system_installed_brief_%{NAME}-%{VERSION}-%{RELEASE}.rpm\nN:%{NAME}\nE:%{EPOCH}\nV:%{VERSION}\nL:%{RELEASE}\nA:%{ARCH}\nf:%{INSTALLTIME}\nB:%{BUILDTIME}\nX:\n'
    I`ll trying it manually and have founded:
    F:system_installed_brief_psa-9.5.4-rhel6.build95110331.12.rpm
     

Share This Page